Haagzitterd aan de Kook

Haagzitterd aan de Kook

Posted by on aug 29, 2023 in Blog

In het kader van Nationale Burendag organiseert Buurtvereniging Haagzitterd op Dreef op zaterdag 23 september aanstaande ‘Haagzitterd aan de KOOK’. Een smaakvolle activiteit waar buurtgenoten voor  elkaar een 3-gangenmenu koken en iedere gang nuttigen met andere koppels op een wisselende plek bij wisselende buurtgenoten.

Als (kook)koppel ga je aan de slag om óf een voorgerecht óf een hoofdgerecht óf een nagerecht te maken voor 6 personen. Dit is inclusief je kookpartner en jezelf. Uiterlijk 18 september hoor je voor welk gerecht jij en je kookpartner zijn ingedeeld. De boodschappen en bijhorende drank hiervoor regel je zelf. Het is geen kookwedstrijd. Natuurlijk mag je veel moeite doen om iets culinairs op tafel te zetten maar die keuze ligt geheel bij jullie zelf.

Rond de klok van 17.45 uur worden alle deelnemers verwacht op het Stadsvoogdplein voor een aperitief. Ook worden daar de verzegelde enveloppen per koppel uitgereikt die na iedere gang geopend mogen worden. Hierin wordt aangegeven waar je als koppel de volgende gang gaat nuttigen. Daar zul je weer andere buurtgenoten ontmoeten.

Om 18.30 uur starten we met het voorgerecht, om 19.45 uur met het hoofdgerecht en om 21.00 uur met het nagerecht. Na de laatste gang is er uitgebreid de tijd om na te tafelen. Omdat je zelf ook op andere plekken gaat eten zul je dus niet veel tijd hebben voor de uiteindelijke bereiding van je gerecht. Zorg dus voor een goede voorbereiding.

Willen jullie meedoen? Meld je uiterlijk 15 september aan via info@hzod-sittard.nl en vermeld hierbij nadrukkelijk de namen van het kookduo, je adres , je telefoonnummer en eventuele allergiebeperkingen.

468 ad