College van B&W gemeente Sittard-Geleen nu ook Hartveilig

College van B&W gemeente Sittard-Geleen nu ook Hartveilig

Date:feb 14, 2013 Location:

In het kader van Project Burgerhart is het college van B&W van Gemeente Sittard-Geleen dinsdag 29 januari jl. door AED Solutions opgeleid in reanimatie met AED. Tijdens deze twee uur durende opleiding hebben de bestuurders de theorie achter het reanimeren geleerd. Vervolgens hebben ze dit overgebracht naar de praktijk. Hierbij had iedere bestuurder een  ‘personal coach’ ter beschikking. Deze bestonden uit studenten en vrijwilligers van Project Burgerhart.

Burgemeester Cox(r) en Wethouder van Rijswijk (l) zijn een slachtoffer aan het behandelen. Wethouder Meekels is aandachtig toeschouwer. Door het volgen van de reanimatietraining kan het college snel handelen bij een reanimatiemelding. De reanimatieopleiding is een vervolg op de inmiddels ruim 1000 vrijwilligers die al zijn opgeleid in reanimatie met AED. Gemeente Sittard-Geleen vergoedt de opleiding voor haar vrijwilligers, mits men zich registreert bij de meldkamer via www.hartslagnu.nl.Om de Gemeente Hartveilig te maken, is Gemeente Sittard-Geleen ingedeeld in 39 denkbeeldige cirkels. Per cirkel is men op zoek naar minimaal 30 opgeleide vrijwilligers. Zodra dit aantal behaald is, wordt er in het midden van de cirkel een AED geplaatst. Op dit moment zijn 30 van de 39 cirkels al operationeel. In dit laatste jaar van het project wordt er nog gezocht naar vrijwilligers voor de overgebleven 9 cirkels.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar meer vrijwilligers voor de overige cirkels om ook de komende jaren het project te continueren.

Aanmelden kan via maurice@aedsolutions.eu  of  0495 – 563 445.

V.l.n.r: Gemeentesecretaris Jan Höppener, Wethouder Peter Geenen, Wethouder Berry van Rijswijk, Burgemeester Sjraar Cox. Gehurkt: Wethouder Pieter Meekels

468 ad

Hit Counter provided by Acrylic Display